Gülüş Tasarımı

Gülüş Tasarımı; kişiye özel olarak yapılan profesyonel fotoğraf çekimleriyle yüz şekli, dudak kalınlığı, dudak mesafesi, dişlerin kapanış ilişkisi ve diş eti görünürlüğü gibi kriterlerin analizi sonucu yeni bir estetik gülüş modeli dizayn edilmesidir.

Gülüş Tasarımı nedir?
Gülümsemek; sosyal iletişiminizi doğrudan etkileyen çok güçlü bir faktördür. Güzel ve estetik bir gülüş daha özgüvenli, güçlü iletişim kurmanızı sağlar. İletişim kurduğumuz kişilerde en çok dikkat ettiğimiz birinci unsurun gözler, ikinci unsurun da gülüş olduğu yapılan araştırmalarda ispatlanmıştır. Son yıllarda hastaların artan estetik beklentisiyle birlikte gülüş tasarımı çalışmaları yaygınlaşmaktadır.

Gülüş tasarımı nasıl yapılır? Nelere dikkat edilmelidir?
İstediğimiz gülüşü porselen lamine veneerlerle, estetik kompozit dolgularla, bonding yöntemiyle ve beyazlatma işlemiyle yaratabiliriz. Gülüş tasarımında hastanın beklentisini anlamak çok önemlidir. İşleme başlamadan önce detaylı bir analiz yapılması gerekir. Estetik bir gülüş için; dişler ve dişlerle bütünlük oluşturan çevre dokular birlikte değerlendirilip ele alınmalıdır. Tasarımı etkileyecek olan faktörler arasında hastanın yüz şekli, yaşı, cinsiyeti, diş eti seviyesi, dudak mesafesi ve kalınlığı, kapanış ilişkileri sayılabilir. Ön değerlendirmede hastanın stabil durumuyla birlikte dişlerin konuşma, gülme gibi fonksiyon sırasında değerlendirilmesi de yapılmalıdır. Bunu en rahat hastadan aldığımız kısa video çekimleri ve fotoğraflar üzerinde görebiliriz. İdeal estetiği yakalamak için öncelikle diş etinin sağlıklı olması gerekir. Yapılan lamineler veya estetik dolgular ne kadar mükemmel olursa olsun, iltihaplı, kanamalı diş eti varlığında yapılan dişlerin göze estetik görünmesi mümkün değildir. Bu tür durumlarda diş eti tedavi edilir. Gülme hattının yüksek olduğu vakalarda diş eti seviyelenir. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra dişlerin tasarımına geçilir.

İşlem bittiğinde dişlerin nasıl görüleceğini önceden görmek mümkün müdür?
Yeni bir gülüş tasarımı dizayn edilirken, dişlerin bitmiş halini taklit eden bir ön deneme yapılarak prova edilir. Prova aşamasında ağızda yeni gülüş dizaynı görülmüş olur. Laboratuvar ortamında hazırlanan bu ön çalışma işlemine ‘mock-up’ adı verilmektedir. Mock-up çalışması ağıza yerleştirdikten sonra hekim ve hasta ile birlikte değerlendirilir. Hastanın beklentileri doğrultusunda istenen son düzenlemeler yapıldıktan sonra laboratuvarda dişlerin bitmiş hali hazırlanır. Bu işlem sayesinde dişlerin final bitim hali geldiğinde hasta beklenmedik bir sürprizle karşılaşmamış olur.

İletişim

0 332 501 81 11
0 533 257 96 69
Email us
bilgi@dentmeram.com
DentMeram

Yenişehir Mahallesi Peri Sokak Ennmeram Plaza Ofis Giriş Kat 1 No:2/102 Meram Konya

Sosyal Medya

Lütfen sosyal medya bağlantılarımızı ziyaret ederek görüş ve önerilerinizi bize iletiniz.

Copyright 2021 by DentMeram diş Kiliniği. All rights reserved.

Web Tasarım: Arben Bilişim

Copyright 2021 by DentMeram Diş Kliniği. All rights reserved.

Web Tasarım: Arben Bilişim